Weimaranerlägret 30 maj – 2 juni  2019

För trettonde gången har nu SWeiK glädjen att kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret. Förra året slog vi rekord med 57 deltagande ekipage på lägret!

Liksom de senaste åren går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 30 maj – 2 juni, på Gammelkroppa Skogsvårdsskola & Konferens utanför Filipstad i Värmland. 

Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med andra likasinnade. 

Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner och andra kontinentala stående fågelhundar ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner.

Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Målsättningen är att ha två-tre instruktörer i varje grupp och precis som förra året kommer ni att ha samma instruktörer under hela lägret. Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret. På lägret kommer också att finnas en shop med försäljning av diverse hundrelaterade produkter. 

Målsättningen är att vi ska ha väldigt roligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning. 

Incheckning sker torsdag 30 maj mellan kl. 14-17. Vi börjar med en allmän information kl. 18.00. Efter den äter vi en gemensam middag. Kostnad för den är 95 kr, skriv i er anmälan om ni vill delta på middagen.

Sista anmälningsdatum är 10/5 och det är först till kvarn i kurserna. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader. Anmälan och frågor görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st. 

Priser för boende

Boende singelrum

torsdag – söndag

(3 nätter)

2 795 kr

inklusive helpension

Boende 2 per rum

torsdag – söndag

(3 nätter)

2 615 kr per person

inklusive helpension

Extra natt inklusive frukost

650 kr per person

Husvagnsplats inkl el: 150 kr/dygn

Tältplats inkl jordvärme: 75 kr/dygn

Priser för mat 

Frukost: 70 kr

Lunch: 85 kr

Middag: 95 kr

  

I år erbjuds träning i följande grupper:

VALP – Hundar 4-9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning.

Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

Pris: 1 400 kronor per hund.

UNGHUNDAR – Hundar ca 9-24 månaders ålder 

Som rubriken antyder riktar sig denna kurs till den unga hunden. Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap. Grunder i apportering och stadga står också på schemat.

Instruktör:  Anna-Lena Pilgram

Pris: 1 700 kr per hund.

ÖPPEN KLASS – Vuxna hundar 

Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass. 

Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

Instruktör: Emma Pettersson, Annelie Törnqvist och Adam Dschulnigg

Pris: 1 700 kr per hund.

ELITKLASS – Vuxna hundar 

Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat din hund i elitklass. 

Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

Instruktör: Ted Karlsson, Nicke Nicklasson och Fredrik Jönsson

Pris: 1 700 kr per hund.

FULLBRUKSKURS

SWeiK planerar att under hösten 2019 (för första gången) arrangera ett fullbruksprov, en provform som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen. 

För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull. 

Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.

Instruktör: Peter och Ewa Book

Pris: 2 400 kr per hund.

Betalning av kurs och boende

För att förenkla för Christine på Gammelkroppa kommer betalning av boende ske i förväg till weimaranerklubben. 


SKF bjuder in samtliga medlemmar till Avelskonferens på Hotell Nissastigen i Gislaved. I samband med avelskonferensen hålls även SKF´s årsmöte den 11/5 kl 15.30

Föreläsningarna är helt kostnadsfria och SKF bjuder på lunch samt fika under lördag-söndag. Middag och boende bekostar du själv.

Prel.Schema
Lördagen den 11:e Maj

10.30-12.30 Britt-Marie Dornell föreläser om Jaktprov som avelsutvärdering
12.30-13.30 Lunch
13.30-14.30 Britt-Marie Dornell föreläser om Hundraser förr och nu.
15.00 Frågor och diskussion
15.30 SKF årsmöte
Middag på kvällen

Söndagen den 12:e maj
9.00-12.00 Ole Frykman föreläser om Ledhälsa och tillväxtrubbningar
12.00-13.00 Lunch
13.00 -14.00 Marie Nylander föreläser om Exteriör för Funktion


Anmälan till avelskonferensen och förbokning av middag görs till Tina Gavling på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmälan senast den 30/4.
Varmt välkomna önskar SKF:s styrelse och avelskommitté

Boende
Dubbelrum inkl.  frukost p/p 603 kronor
Enkelrum inkl. frukost P/P 865 kronor
Boende bokas direkt med Hotell Nissastigen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. el. 0371-589000. 


SKF har nu en ny Facebooksida, och denna är också länkad till den gamla för att all info skall vara kvar


Fullbrukshelg hos Ewa och Peter Book för SKF´s medlemmar i Roasjö

Sugen på nya utmaningar? Då kanske Fullbrukskursen är något för dig!

Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen. Apporten bör vara befäst för att delta i kursen då de flesta moment i fullbruket innehåller en apportdel. 

Vill du läsa mer om vilka moment som ingår i fullbruksprovet hittar du det på Vorstehklubbens hemsida http://www.vorsteh.se/kmfbp.html..

Fullbruksregler hittar du här http://www.vorsteh.se/Filer/regler/Fullbruksprovsregler.pdf

Plats: Roasjö

Datum/Tid: 8-9/6  2019 kl 9.00-ca 16.00

Instruktör/ansvarig Peter och Ewa Book

Kostnad: 1500kr/per person.. Fika och lunch ingår.

Maxantal 8 och först till kvarn gäller.

För mer information/anmälan kontakta Tina Gavling på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Viltspårsträning  för SKF´s medlemmar på Mastunga Hund och fritid 

Kursen riktar sig mot alla som är intresserade av att börja med viltspår - eller för de som kommit igång men vill utvecklas i spåret med hunden. Vi går in på djupet då det kommer till att läsa hund i spåret, vi lär oss vad vi gör i spåret som kan påverka hundens spårarbete. Vi lär oss att lägga spår på nya sätt.

Plats: Mastunga/Ulricehamn

Datum/Tid: 6/4 2019 kl 9.00-ca 16.00

Instruktör/ansvarig Helena Lyckoskog

Kostnad: 550kr/per person. Lunch och fika ingår

Maxantal 6 och först till kvarn gäller.

För mer information/anmälan kontakta Tina Gavling på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 poster                                    

Lär dig rädda liv med Vård i det vilda

När en jägare eller hund skadas är denne ofta långt från sjukvård och veterinär. Det är då du eller dina jaktkamrater kan rädda liv -om ni har rätt kunskap och utrustning.

Den här utbildningen ger dig kunskaper om vilka skador som kan drabba människa och hund i skog och mark. Du får lära dig hur du på olika sätt kan ge akut hjälp fram

till att personen kommer till sjukhus, ambulans anländer eller hunden kommer till veterinär.

Skillnaden mellan liv och död kan hänga på kunskap och utrustning hos de som finns närmast, dvs du och dina jaktkamrater. Genom att gå utbildningen Vård i det vilda skapas därmed förutsättningar för en tryggare och säkrare jakt.

Utbildningen pågår under en dag och innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. I utbildningsmaterialet ingår en omfattande handbok samt en specialanpassad sjukvårdsutrustning. Efter utbildningen har du även en godkänd hjärt- och lungräddningsutbildning.

 Datum: 27 januari kl.09-17

Plats: Jägareförbundets kontor i Karlstad (adress: Strågatan 3)

 Krav: Medlemskap i Svenska Jägareförbundet/ SKK 

Kursavgift: 1695 kronor. 

I kursavgiften igår fika/lunch, handboken samt ett hemostatiskt förband med ämnen som snabbare kan stoppa kraftiga blödningar. Förbandet går inte att få tag på som privatperson. Kursmaterialet har ett värde om ca 1100 kronor.

Anmälan görs SENAST 5 januari 2019 till Ulrika Malmstedt telefon 0708571687 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

De uppgifter vi behöver är följande: Personnummer, Namn, Fullständig adress, mobilnummer samt e-post.


Årets inventering av ripa i Stekenjokk visar en klar uppgång från förra årets låga nivå. 


Breton segrade i både VM-uttagningen och i uttagningen till S:t Hubertus VM!

19 hundar var anmälda och 18 kom till start igår måndag 17 september när uttagningen genomfördes på Långtora.  Segrade vid provet gjorde Amir Saidizand med breton Mustang des Bois de Gland(till vardags Lamborghini). Uttagningen genomfördes som ett jaktprov med CACIT status. För första gången i Sverige tillämpades FCI:s regler för kontinentala fågelhundar - det vill säga samma regelverk som vid VM. Lamborghini tilldelades betyget Excellent vilket motsvarar 1:a pris.  Något CACIT delades inte ut. Det var också första gången sedan 1994 som det genomförts ett jaktprov i Sverige där ALLA kontinentala raser fick delta. Följande raser var representerade: Breton, Kh. Vorster, Strh. Vorster, Drentsche Patrijshond, Kleiner Munsterländer och Braco Italiano. 
Amir och Lamborghini fullbordade sin dubbel genom att efter jaktprovet också vinna Hubertusuttagningen. 

Initiativtagare till denna modell för uttagning till internationella prov är Dag Teien, styrelsemedlem i Vorsteklubben. Han ska stort tack och heder för detta arbete. 
Övriga uttagna till VM för kontinentala är Anders Due med Strh V. Bøgeskoven's Michael, Lisbeth Walter Täder med Kh. V.Skogs Lexus och Stefan Nilsson med Strh V..Sansas Black Beauty. 

SKF gratulerar Amir och Lamborghini och önskar lycka till vid VM och Hubertus!

 VM uttagning 2018

 På bilden ses från vänster Patrik, domare och skytt, Stefan med Sansa, Anders D med Michael, Amir med Lamborghini, Anders A med Lexus och längst till höger domare och lagledare Dag.


Har du en bra bild på någon av SKFs raser?

Vi söker bilder som vi kan använda i vår profilering, nu främst till Swedish Game Fair, där
vill vi visa bilder på våra raser.

Har du en bild på din hund i arbete eller bara en fin bild, så skicka gärna den till oss :)

Maila bilden/bilderna till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

  


2017-08-13

Ripinventering 2017

Årets inventering är i full gång. Stekenjokk är färdiginventerat och resultatet inte uppmuntrande.

Jag har inventerat området i 10 år och årets resultat är det sämsta vad gäller totala antalet observerade ripor.

Sett över denna 10-års period har kycklingarna som helhet heller aldrig varit så små och dåligt utvecklade. Det flesta har varit i storlek som små starar och en del som gråsparvar –
inget vitt på kycklingarna överhuvudtaget.

Preliminära uppgifter från norra Härjedalen antyder att man även där haft få kullar och en del kullar med små och dåligt utvecklade kycklingar.

Jägarförbundets inventering i norra Dalarna visar däremot en troligt uppgång för ripstammen
med fina kullar.

Ungfågeln i Stekenjokk kommer enligt min bedömning inte att vara jaktbar på premiären
den 25 augusti och många kycklingar kommer fortfarande att vara mycket beroende av hönan.

Lennart Berglund

Gruppledare inventering Stekenjokk

 


2017-08-10

Med anledning av diskussionen om start på jaktprov/träning, att man ska ha jaktkort
har SKF beslutat enligt nedan.

§ 340 Jaktkort vid prov och träning på statens mark

Statligt jaktkort skall lösas av alla vid jakt/träning oavsett om det är privat eller statlig mark.
JBV har 2017-08-08 gett tillstånd för utländska medborgare att delta på jaktprov före 16 september.

Beslut: SKF rekommenderar: Vid jakt på statens mark skall provledaren kontrolera att
deltagarna har löst statligt jaktkort. Vid samtliga prov skall information delges deltagarna
att man är skyldig att lösa statligt jaktkort.

Justeras omedelbart.


Den 1 april 2017 trädde ändringen i 3 § rennäringsförordningen i kraft som ger jägare bosatta i Sverige företräde till småviltsjakt på statens mark ovanför odlingsgränsen och på renbetesfjällen. Jordbruksverket är den myndighet som har rätt att utforma närmare föreskrifter om upplåtelser på statens mark ovanför odlingsgränsen och har därför ett ansvar för frågan. Jordbruksverket har därför tillsammans med de tre berörda länsstyrelserna arbetat med att utforma en samsyn kring
tillämpningen av de nya reglerna och har kommit fram till att det i år går bra att ha med utländska deltagare på jaktprov anordnade av hundklubbar, även före den 16 september.

Enligt 3 § rennäringsförordningen får rätt till småviltsjakt även upplåtas till annan.
Utländska deltagare på jakthundsprov kommer att hanteras under detta undantag i år.
Däremot kan det kan komma att bli en översyn av hanteringen nästa år. När det gäller annan organiserad hundträning och jakt eller egen träning och jakt för den 16 september måste dessa personer däremot visa på närmare anknytning till Sverige precis som alla andra utländska jägare. Undantag görs bara för jaktprov anordna av hundklubb. De utländska deltagarna på proven
kommer inte behöva göra någon särskild ansökan till länen för detta utan klubben som anordnar
provet kommer att få skicka in en deltagarlista för de startande på proven till länen.

 


2017-08-03

Med anledning av diskussionen om start på jaktprov, att man ska ha jaktkort.
Finner du här en länk för vägledning.

http://svenskjakt.se/start/nyhet/krav-pa-statligt-jaktkort-vid-jaktprov-med-hund/

 


2017-07-06

Välkommen på Fältträning
Träningen är fulltecknad

SKF anordnar fältträning, för alla medlemmar och raser inom specialklubben.

 

Datum: 2-3 september

Plats: Harplinge, Halmstad

Instruktör: Anki Skrucha

Kostnad: 1500: -/ekipage
Max 10 ekipage, så först till kvarn gäller ……
Träningen passar både dej som är oerfaren och dej som har mera erfarenhet.
I markerna finns rapphöns och fasan.

Presentation instruktör: Anki är uppfödare sedan många år av Bracco Italiano under kennelnamnet Ensemble. Hon började sin resa med stående fågelhund med en Spinone för ca "100" år sedan...   ;) Hon var den förste som var ute med Spionen på jakt träningar och startade prov i Vorstheklubbens regi.

Hon är och har alltid varit en hjälpsam person som vill alla hundekipage det bästa, hon har även förtroende uppdrag i sin rasklubb och sitter med i SKF's avelskommitté'.

Hon har varit SKF domare sedan många år och dömt de flesta raserna både på eftersöksgrenarna och på fältprov.

Hon har själv startat hund i åratal och har på sin meritlista både jaktchampions och flertalet hundar i elitklass.

Anki är en aktiv jägare och delar gärna med sig av sin kunskap både teoretiskt och hur man tränar sin hund för jakt.

Anmälan/frågor: anmälan gör du på blanketten nedan och mailar till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Betalning med ditt namn samt Harplinge senast 3/8 till SKF PG: 606 67 70-6.

Boende, som du bokar och betalar själv finns i anslutning till markerna:
Kontakta Anders Carlsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tfn: 070 6926066

Varmt välkommen på SKF träning

Jaktaktivitetskommittén

 

Anmälningsblankett


2017-06-27

Välkommen på Fältträning
Träningen är fulltecknad

SKF anordnar fältträning, för alla medlemmar och raser inom specialklubben.

Datum: 26-27 augusti

Plats: Trossnäs gård, utanför Karlstad

Instruktör: Anders Due

Kostnad: 1500: -/ekipage (önskar du byta hund under helgen för träning av mera än en tillkommer 400: - )
Max 10 ekipage, så först till kvarn gäller ……
Träningen passar både dej som är oerfaren och dej som har mera erfarenhet.
I markerna finns främst rapphöns.

Presentation instruktör: Anders Due har sedan 1971 tränat hund professionellt. Han är uppfödare av Stävhårig Vorsteh. Han har tidigare haft Kennel Kragborg i Danmark, men valde i november 2011 at flytta jakthundcentret til Sverige, då det länge varit hans dröm. Anders har framgångsrikt startat otaliga prov både i Europa och Sverige, har varit pristagare på VM.

Anmälan/frågor: anmälan gör du på blanketten nedan och mailar till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Betalning med ditt namn samt Trossnäs, senast 20/7 till SKF PG: 606 67 70-6.

Tips på boende, som du bokar och betalar själv:
Campingplats med bl.a. stugor;
http://www.bomstadbaden.se/’’’’'
http://firstcamp.se/Skutberget-Karlstad/

Trossnäs gård erbjuder rum/B & B där hund är tillåtet
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I Kil ca 10 km från Trossnäs finns det övernattning 
https://www.kil.se/Se--gora/Turist/Overnatta/

Varmt välkommen på SKF träning

Jaktaktivitetskommittén

Anmälningsblankett

 


2017-06-24

VM-uttagning för kontinentala stående hundar.

VM 2017 går i Frankrike. Uttagning äger rum tisdag 26/9 på Långora.

Sista anmälningsdag 1 september.

Vidare upplysning: Dag Teien SVK, 070-369 33 36, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 


 2017-06-15

Varning för smuggelhundar

Har du planer på att köpa hund? När man väl har bestämt sig vill man ofta inte vänta länge på sin nya familjemedlem. Kanske verkar en enkel och snabb lösning vara att leta efter sin nya fyrbenta vän på en annonssajt på nätet. Men var vaksam och noga med vem du köper av. Hunden du funderar på att köpa
kan vara insmugglad till Sverige under vidriga förhållanden och bära på livsfarliga sjukdomar.

Hundsmuggling är en illegal handel som omsätter miljoner inom EU varje år. Sverige är en lukrativ marknad för den
som vill göra snabba pengar. Förtjänsten är hög och straffet är inte i närheten av vad som utdöms för till exempel narkotika- eller vapensmuggling.

Antalet smugglingsärenden ökade med närmare 50 procent 2016 jämfört med föregående år, enligt statistik från Jordbruksverket. Sammanlagt rapporterar Jordbruksverket 439 smugglingsärenden omfattande 525 hundar för 2016. I statistiken ryms såväl enstaka hundar som kommit in i landet tillsammans med sin ägare utan rätt dokumentation, som större grupper av hundar som smugglats in för försäljning. Ärenden med många hundar har ökat och antalet ärenden där Jordbruksverket klassat de insmugglade hundarna som handelsdjur nästan fördubblades under samma tidsperiod. Samtidigt är mörkertalet uppskattningsvis högt och många av de insmugglade hundarna upptäcks aldrig av Tullen eller Jordbruksverket.

Tidigare var det framför allt valpar av rasen chihuahua som smugglades. I dag har de fått sällskap av småhundar av mops- eller fransk bulldoggstyp och dvärghundar av pomeranian-, yorkshireterrier- eller maltesertyp. Valparna kommer ofta från storskaliga uppfödare i ursprungslandet eller har inhandlats för en billig penning på marknader. Många gånger är valparna i dåligt skick när de säljs efter en uppväxt i misär och hemska transportförhållanden. De saknar ofta grundläggande vaccinationsskydd och kan bära på dolda sjukdomar.

Kampen mot smugglingen handlar inte bara om att stoppa förtjänsten på illegal verksamhet och en grym hantering av valpar. I ett större perspektiv är det viktigaste att se till att inte rabies sprids till Sverige. Det är en obotlig och dödlig sjukdom, som varje år skördar 30 000– 70 000 människors liv, främst i fattiga länder. Sverige har varit rabiesfritt sedan lång tid tillbaka men smittan finns i Östeuropa där många av smuggelhundarna föds upp. Utöver rabies finns det risk för andra infektionssjukdomar och parasiter som vi helst inte vill ha in i landet.

De insmugglade valparna säljs företrädesvis via internet. Annonssajter och Facebook är populära handelsplatser. Den som säljer en illegalt intagen valp erbjuder sig ofta att leverera den till köparen. Transaktionen sker gärna på en parkeringsplats eller annat anonymt ställe, ibland i en lägenhet där uppenbart ingen bor. Den enda kontaktuppgift köparen får är ett förnamn på säljaren och ett mobiltelefonnummer.

Handeln med smuggelhundar upphör inte förrän hundköpare lär sig att förstå hur ett riktigt valpköp ska gå till. Så länge det finns köpare kommer det alltid att finnas hänsynslösa människor som utnyttjar människors godtrogenhet. Gör som 50 000 andra svenska valpköpare och köp din valp av en uppfödare som tar ansvar och som alltid levererar den nya familjemedlemmen äldre än 8 veckor, med godkända papper och naturligtvis med ett aktuellt friskintyg utfärdat av veterinär. Den tryggheten är för din och valpens bästa.

Hur du undviker att köpa en illegalt införd hundvalp

  • Planera hundköpet lång tid i förväg – undvik impulsköp. En fyrbent familjemedlem ska du ha i många år så låt förberedelserna ta tid och vara omsorgsfulla.
  • Om du får en känsla av att något är skumt – då är det säkert det! Ett förnamn och kontantkortsnummer räcker inte som kontaktuppgift.
  • Kräv dokument: registreringsbevis, köpeavtal och veterinärbesiktningsintyg ska vara med. Acceptera inte att uppfödaren lovar att skicka dem senare.
  • Du ska kunna träffa uppfödaren i hemmet och det ska vara tydligt att hon/han bor där med sina hundar.
  • Fall inte för en gullig valp trots att allt känns fel och köp inte en medfaren eller sjuk valp för att rädda den. Varje sådan affär öppnar vägen för ytterligare en smuggelhund.
  • Fler tips hittar du på www.jordbruksverket.se

Just nu driver Samverkansgruppen för hundvälfärd en kampanj för att få blivande hundägare att inte köpa smuggelhundar och i förlängningen få stopp på den organiserade hundsmugglingen. I gruppen ingår representanter från Jordbruksverket, Svenska Kennelklubben, Sveriges lantbruksuniversitet, Nationellt centrum för djurvälfärd, Länsstyrelsen, Sveriges Veterinärförbund och Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap.

Läs mer

Kampanjfilm - https://youtu.be/BBKMMAjQUmA

Kampanjfilm från Jordbruksverket - https://youtu.be/U-qkLrqpenI

SVA om sjukdomsrisker - http://www.sva.se/djurhalsa/hund/att-tanka-pa-vid-kop-av-hund

 


Du glömmer väl inte att koppla?
1 mar 2017
Idag startar perioden då du behöver hålla din hund under särskilt stor uppsikt när ni är ute i naturen, det regleras i § 16 i lagen om tillsyn om hundar och katter och gäller fram till 20 augusti.

Syftet med lagparagrafen är att skydda de vilda djur som föder ungar under tidsperioden 1 mars till 20 augusti.
Därför är du skyldig att se till att din hund inte har möjlighet att störa vilt i skog och mark – vilket betyder att du behöver ha den kopplad eller under sån lydnad som om den vore kopplad.

Givetvis ska du alltid ha god upp uppsikt på din hund. Under den övriga tiden av året ska du hålla din hund under sån tillsyn att den hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.
Alltid koppel på vissa platser

Tänk på att det finns platser där du alltid måste ha hunden kopplad, det är exempelvis vanligt i tättbebyggda områden, offentliga parker, naturreservat, på lekplatser, kyrkogårdar och allmänna badplatser.
Vad som gäller varierar i olika kommuner, så en god idé är att kontakta miljö- och hälsoskyddskontoret i din
kommun för att få veta vad som gäller just där.

Som hundägare är du skyldig att ha koll.              


2017-01-11

From February 27th till March 3rd :
CACT / CACIT Trials for Continental Pointers
Läs mera

Anmälan om intresse att ingå i Team Sweden kan skickas till
Marie Nylander
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


2016-12-17

Från 1 januari 2017 är det nya viltspårregler som gäller.
Nytt är bland annat att vid spårläggning får fler viltdelar användas och domaren måste ha jägarexamen.

Läs reglerna

 


2016-11-22

Nya utställningsreger från 1/1-2017

Läs mera

 


2015-12-18
Har du jakthund, föder upp jakthundsraser eller kommer

i kontakt med jakthundar på annat sätt?
Då bör du läsa SKKs nya policy
för hundanvädning vid jaktprov, jaktträning och jakt.
Läs mera


 2015-11-02
Ska du ställa ut din weimaraner nästa år? Då är det bra att börja träna
hunden att mätas för vid årskiftet blir det obligatorisk för rasen.

Läs mera

 

Du vet väl att alla medlemmar i Svenska Kennelklubben måste
känna till grundreglerna?
Från och med 1 januari 2016 är det nya grundregler som gäller.
Är du uppfödare, hanhundsägare eller ställer ut, är det särskilt
viktigt att du läser de nya reglerna.

Läs mera


 

2015-09-08
Avtalet mellan NKK och SKK, som reglerar medlemsklubbarnas Jaktträning i Sverige,
är nu undertecknat av båda organisationerna.
Det nya avtalet gäller till 2017-12-31 och ska utvärderas innan ny förlängning.
Avtalet stärker ett gott samarbete mellan våra respektive fågelhundsklubbar och
säkerställer att all jaktträning bedrivs med hög grad av jaktetik.

Avtalet i sin helhet kommer att finnas tillgängligt via länk till SKK på denna sida så snart som
båda parter ger klartecken.

Roger Johansson
Ordf. SKF


 

2015-06-27

                                                                                                                                         VM Toscana 2014

VM för kontinentala stående hundar i Danmark, oktober 2016
Till nästa års VM har Dansk Kennelklubb gjort en speciell webplats.
Besök gärna http://www.world-champ-pointing-dogs2016.com/.
Det finns även en sida på Facebook som är värd att besöka löpande
https://www.facebook.com/groups/102261633451239/?fref=ts

 

 

 

 

 

 


2014

Här följer resultaten från VM:


GULD: St. Hubertus; Amir Zand med Remkilens Qwiss, Irländsk Setter


SILVER: Individuellt continental pointers; Anders Due med SEUCH SEJCH Kragborg Chivas, strävhårig vorster


Silver: Lag continental pointers:

Anders Due med SEUCH SEJCH Kragborg Chivas, strävhårig vorste
Peter Nilsson med SEUCH SEJCH Pålamalmens Elva, breton
Michael Sjölander med SEJCH Red Garlic?s Klimp, breton
Dag Teien med SEJCH Teiens J-Mara, korthårig vorsteh
(reserv Jimmy Johansson med SEUCH SEJCH Hedängens G-Tosca, strävhårig vorsteh)


SILVER: Lag St. Hubertus spaniel; Catharina Lundberg med Huntsman Lance, springer spaniel och Agneta Andersson med Red Garlic?s Ubåten Ulf, cocker spaniel


BRONS: St. Hubertus spaniel; Catharina Lundberg med Huntsman Lance, springer spaniel